Sommaren 2014 beslutade sig Tomas och Patrik Andersson för att starta ett bryggeri. Tomas och Patrik har sina rötter i hembryggarvärlden, och har genom åren haft framgångar på SM och olika hembryggarträffar. Men nu var det alltså dags att ta steget fullt ut och starta ett företag för att brygga öl kommersiellt.

Vår första öl blev en pilsner, nämligen Midas Golden Pilsner, och våren 2015 bryggde vi denna för första gången. Snart följdes denna av en andra öl, som blev Barbarossa Imperial Red Ale, en öl som sedan dess varit mycket uppskattad. Våren 2016 kom så en tredje öl som blev Azacca Tropical IPA. Hösten 2017 var det så dags för den fjärde öl, och denna gång blev det en kolsvart skapelse i form av Nero Imperial Chilistout. Det går att läsa mer om våra öl under fliken ”Våra öl”.

Nedan presenterar vi ett urval av viktigare händelser som skett under åren. För de senaste (och kommande) händelserna, hänvisas till fliken ”Nyheter”.


TIDIGARE HÄNDELSER 2017


piff

Julmarknad i Getinge

Lördagen den 2 december hölls det en julmarknad i Getinge. Då passade gården Perstorp 101 att ha öppet för besökare. Man serverade en utsökt tomatsoppa, och vi från Imperiebryggeriet fick möjlighet att servera alla våra goda öl. Det var mycket folk hela dagen trots det blöta vädret. Framåt kvällen lugnade det ner sig lite, så vi fick tid att ta någon bild.

Undrar ni vad Perstorp 101 är så kolla efter på Instagram eller Facebook.

Alla våra öl serverades

På kvällen blev det lite lugnare


piff

Porterfestivalen 2017

Porterfestivalen i Göteborg hålls vartannat år på Hotel Waterfront vid Klippan alldeles vid Göta älv. I år ställde vi från Imperiebryggeriet upp med vår pinfärska Nero Imperial Chili Stout. Vi fick mycket bra gensvar, och många uppskattande kommentarer. Som vanligt var det tjockt med porterälskande besökare.

Det finns lite resultat och annan info på hemsidan http://porterfestival.se/

Patrik visar upp Nero för intresserade besökare.


piff

Nero Imperial chilistout

Dagen efter IPAn, den 25 oktober, var det dags att tappa vår fjärde ölsort, Nero. Vi tycker själva att den blev riktigt lyckad. Återstår att se hur andra tycker.

Nero i höstskrudpiff

Azacca Tropical IPA

Den 24 oktober bryggde vi 500 liter av vår uppskattade IPA.piff

Karlshamns Dryckesfestival 2017

Den 21 oktober var det premiär för Karlshamns dryckesfestival. Festivalen hölls i gamla lokstallarna, som numera är en plats för olika kulturarrangemang och teatergrupper. Lokalen var också mycket trevlig och rustik, och som gjord för en dryckesmässa som denna. Festivalen hölls för första gången och arrangerades av gänget bakom Falkenbergs Öl & Whiskyfestival.

Festivalen var uppdelad i ett eftermiddagspass och ett kvällspass. Framför allt under kvällspasset var det stundtals riktigt knökat med besökare. Bryggerierna kom från en ganska spridd del av landet, och det fanns också det lokala bryggeriet Brygghus 19.

Vår monter

Det började fylla på med folk under eftermiddagen

Fortsatt god stämmning

På kvällen var det riktigt mycket folk


piff

Eksjö Craft Beer Festival 2017

Liksom förra året ställde vi ut på Eksjö Craft Beer Festival den 14 oktober. Många intresserade besökare även i år, även om det inte var riktigt samma succé som förra året. Men de som letade sig in till festivalen fick chansen att smaka många goda öl, varav flera från olika hallandsbryggare.

Intresserade besökare blir uppdaterade av vår öl

Våra öl

Väntan på nya kunder


piff

 Rocktobeerfest i Gislaved 2017

Den 4 oktober deltog vi på ”Rocktobeerfest” i Gislaved. Mässan hölls i ett stort tält, på en gräsyta på Welands industriområde vid Carlssons Matsalar. Festivalen var uppdelad i två delar, med ett eftermiddagspass där fokus låg på ölprovning av de deltagande bryggeriernas öl, delvis till ackompanjemang av ett Ompa-bompa-band. Under eftermiddagen var det också ganska mycket folk, och många var genuint intresserade av de olika älsorterna.

På kvällen byttes orkestern ut mot 5 st rockband, som gav fullt ös hela kvällen ända fram till 01.00. Det hela blev som ett Kinder-ägg med en ölmässa, rockfestival och oktoberfest i ett. Nu blev det också betydligt mer folk, men nu präglades publiken mer av fest och hålligång, även om det var en glad och städad publik.

Våra öl var mycket uppskattade av besökarna

Det stora tältet med scenen

På kvällen blev rock’n’roll


piff

Falkenbergs Öl & Whiskymässa 2017

Den 15 och 16 september deltog vi på ”Falkenbergs Öl & Whiskymässa” i Falkhallen i Falkenberg. Mässan hade i år flyttat från Augusti till mitten av september. Det kändes som ett klokt val, då besöksantalet redan på fredagskvällen uppgick till ca 900 besökare. Det var bar tryck i vår monter, och som vanligt var våran öl mycket uppskattad. Vi hoppas på en lika bra mässa kommande år.

Bra fart redan på fredagen

Bra fart redan på fredagen

Paus i ölprovandet

Paus i ölprovandet

Lika bra fart på lördagen

Lika bra fart på lördagen

Så var det slut för den här gången

Så var det slut för den här gången


piff

Bryggning av vår fjärde ölsort

Den 12 september 2017 bryggde vi vår fjärde ölsort. Den här gången blev det en Imperial chilistout, som vi testbryggd med goda resultat flera gånger genom åren.


piff

Ölprovning hos Strandstugan i Långasand

Den 1 augusti höll vi ölprovning med våra 3 ordinarie öl, samt 2 st provbrygder. Provning var mycket uppskattad, och deltagarna var så engagerade att vi drog över tiden en hel del.

Strandstugan serverade också lite lämpligt tilltugg till de olika ölen.

Patrik berättar om våra olika öl

Patrik berättar om våra olika öl

Intresserade deltagare lyssnade ivrigt

Intresserade deltagare lyssnade ivrigt


piff

Halländsk Ölfestival på The Red Fox i Folkared 2017

Den 12 juli deltog vi på ölfestivalen hos The Red Fox i Folkared. Festivalen blev en stor succe, med massor av trevliga besökare och fint väder.

Det blev en strid ström av ölentusiaster hela dagen.

Vår gröna monter lyste fint mot sommargrönskan

Vår gröna monter lyste fint mot sommargrönskan

Fullt med folk även mitt på dagen

Fullt med folk även mitt på dagen

och på kvällen ökade besökarna ännu mer

och på kvällen ökade besökarna ännu mer


piffÖl & Dryckesmässan – Kungsbacka 2017

Den 12:e och 13:e maj deltog vi på Öl & Dryckesmässan i Kungsbacka. Mässan hölls för första gången i Kungsbacka Ishall. På fredagen var det strålande väder, vilket troligen bidrog till att besökarantalet var ganska klent. Men på lördagen blev det lite sämre väder, och besökarna strömmade till i mycket större mängd. Mässan får väl räknas in som en av de lite mindre mer intima mässorna, men det gör ju samtidigt att man får tid att prata med kunderna på ett annat sätt.

Lokalerna rustas för att ta emot kunderna.

Lokalerna rustas för att ta emot kunderna.

I väntan på de första kunderna.

I väntan på de första kunderna.

Och så kom äntligen kunderna och kunde börja smaka vår goda öl

Och så kom äntligen kunderna och kunde börja smaka vår goda öl


piff

Ölprovning på Kvibille Gästis

Onsdagen den 3 maj höll vi en ölprovning tillsammans med Brygg 3:an. Lokalen var fullsatt och provningen var mycket uppskattad.

Kvibille Gästskivaregård

Kvibille Gästskivaregård


piff Wapnö Öl & Whiskymässa 2017

Helgen den 7 och 8 april hålls Wapnö Öl & Whiskymässa på Wapnö Gods strax norr om Halmstad. Som vanligt var det massor av besökare, och framför allt lördagen var det ”knökat” nästan hela dagen. Vi upplevde en väldigt bra respons på våra öl, och många fantastiska möten med mässbesökarna. Vi hoppas naturligtvis på en fortsättning kommande år.

Intresserade besökare

Intresserade besökare

På fredagen gick det fortfarande att ta sig fram till montrarna

På fredagen gick det fortfarande ganska lätt att ta sig fram till montrarna


piff Tap Takeover på Fox and Anchor

AnnonsSamtidigt med Linköping Beer Expo, var det en Tap Takeover på puben ”The Fox and Anchor” i Halmstad. Flera av de halländska mikrobryggerierna fick chansen att presentera sin öl och prata med kunderna. Samtidigt hölls det också några provningar, med öl från de aktuella bryggerierna. Provningarna som hölls var ”Bryggarens val”, där vi deltog med vår Barbarossa Imperial Red Ale, samt ”Halländsk IPA” där våran Azacca Tropical IPA, var ett uppskattat inslag.

Bryggerierna delade på ett tapptorn

Bryggerierna delade på ett tapptorn


piffLinköping Beer Expo 2017

Lördagen den 18 mars hölls ”Linköping Beer Expo” i Koncert- och kongresshallen
i centrala Linköping. Mässan pågår över en dag, men i två separata pass. Vi ställde ut för andra året i rad, och även detta år var väldigt lyckat. Det finns en kort artikel från mässan hos Beer News som ni hittar här http://www.beernews.se/articles/nytt-rekord-antal-utstallare-linkoping/

BE2017-03-18


piff Skövde Öl- & Whiskymässa 2017

Den 3 – 4 mars hölls Öl- och Whiskymässan i Skövde för andra året. Det var dock första året som vi deltog, och till på köpet den första mässan för 2017 för vår del. Mässan var mycket välbesökt, med trevlig stämning och många intresserade besökare. Vi hoppas kunna komma tillbaka kommande år.

Vår monter väntar på första kunden...

Vår monter väntar på första kunden…

Full_rulle

men snart var det full rulle

Hallen_full

Mycket folk i omlopp
piffTIDIGARE HÄNDELSER 2016

piff

Craft Beer Festival i Ängelholm 2016

Den 28 – 29 oktober hölls det en motsvarande Craft Beer Festival  i Ängelholm. Även denna festivalen arrangerades av folket bakom Falkenbergs Öl & Whiskymässa.

Festivalen hölls på Erikslunds hotell vid motorvägen, men tyvärr var inte besökarantalet speciellt bra. Troligen låg mässan för avsides, med dåliga kommunikationer.

Montern


piff

Craft Beer Festival i Eksjö 2016

Den 15 oktober hölls det en Craft Beer Festival  i Eksjö. Festivalen arrangerades av folket bakom Falkenbergs Öl & Whiskymässa.

Vi deltog på festivalen, som var uppdelad i 2 pass, och besökarantalet var över förväntan. En trevlig och intim mässa, som vi gärna återkommer till.
Eksjö


piffStockholm Beer and Whisky Festival 2016

Den 29 sept – 1 okt och 6 – 8 okt var det dags 25:e upplagan av ”Stockholm Beer and Whisky Festival” i lokalerna på Nacka Strand. Vi deltog för andra året, och denna gången i Mikrobryggarbaren, på andra våningen.

Det var som vanligt massor av besökare, och stundtals svårt att ta sig fram till de olika montrarna.

Uppställning inför öppnandet

Uppställning inför öppnandet

Några kunder gick "All-In"

Några kunder gick ”All-In”

Trängsel i Mikrobryggarbaren

Trängsel i Mikrobryggarbaren

Det gick att smaka årets SM-vinnare på mässan

Det gick att smaka årets SM-vinnare på mässan

Whiskyfolket har råd med mer exklusiva montrar

Whiskyfolket har råd med mer exklusiva montrar


piff

Falkenbergs Öl & Whiskymässa 2016

Den 19 och 20 augusti hölls ”Falkenbergs Öl & Whiskymässa” i Falkhallen i Falkenberg. Vi deltog med en egen monter,
och servera alla våra öl. För första gången på en mässa, kunde vi servera vår nya Azacca Tropical IPA, som tillsammans
med vår Midas Golden Pilsner serverades från fat. Svenska Ölfrämjandet hade en ”Untappd-tävling” och Midas blev den högst
rejtade lagern på mässan. Även Azacca var mycket uppskattad, och låg med på topp-10-listan.

Redan på fredagen var det fullt tryck med över 750 besökare, och det fortsatte med ännu fler på lördagen. Sammantaget var

det en mycket lyckad och uppskattad mässa, som vi hoppas återkommer nästa år.

Väntan på första kunden.

Väntan på första kunden.

Fullt tryck i montern på lördagen

Fullt tryck i montern på lördagen

Midas var högst rejtade lagern, och även Azacca var med på topplistan.

Midas var högst rejtade lagern, och även Azacca var med på topplistan.


piffHoppapalooza Beer Fest 2016TappstativetPHoppapalooza_logo-300x150

Den 6 augusti deltog vi på Hoppapalooza Beer Fest 2016 i Malmö. Festivalen ägde rum på parkeringen utanför
South Plains bryggeri på Norbergsgatan i Malmö. Tyvärr var vädergudarna inte riktigt på bästa humör, men
trots detta kom nästan 500 besökare för att smaka på ölen från ett 30-tal bryggerier, och lyssna på
musikunderhållningen. Och visst blev det lite mysigt i tälten när regnet kom.

Ibland kom en regnskur

Ibland kom en regnskur

men sen kom solen tillbaka

men sen kom solen tillbaka


piffVi låter det röda skägget växa

Den 26 – 27 juli bryggde vi årgång 2016 av vår tungviktare Barbarossa Imperial red Ale,
hos Nääs Gårdsbryggeri.


piffEn Öl & Whiskymässa 2016

Den 22 och 23 april deltog vi på ”En Öl & Whiskymässa” i Svenska Mässans lokaler i Göteborg. Vi delade monter med
Nääs Gårdsbryggeri, men hade en helt egen del, med våran egen bardisk och tappkranar. Mässan var mycket välbesökt,
och slog nytt besöksrekord för ölmässor på en dag. Totalt besökte ca 20.000 personer mässan under de två dagarna.

Gbg12016Gbg22016piffWapnö Öl & Whiskymässa 2016

Den 8:e och 9:e april deltog vi på ”Wapnö Öl & Whiskymässa”, som hölls för 5:e året i gamla magasinet på Wapnö gods
norr om Halmstad. Mässan var mycket välarrangerad, med massor av trevliga besökare. Även här slog man besöksrekord
under de två dagarna.
Wapno22016Wapno12016piffMalmö Öl & Whiskyfestival 2016

Första helgen i april (1:e och 2:e), arrangerades ”Malmö Öl & Whiskyfestival” på Malmömässan. Vi deltog med en
plats i mikrobryggarbaren, och upplevde en bra respons från alla besökare. Även Malmö slog sitt deltagarrekord
från föregående år, och alla biljetter var slutsålda.
Malmo12016Malmo22016piffLinköping Beer Expo 2016

Dags för 2016 års första ölmässa för vår del. Lördagen den 12 mars hölls ”Linköping Beer Expo” i Koncer- och kongresshallen
i centrala Linköping. Mässan pågår över en dag, men i två separata pass. Besökarna kännetecknas mycket av att vara mycket
ölintresserade och kunniga över lag, och vi upplevde en mycket fin respons på vår öl. Det blev också besöksrekord för
Beer Expo. Det var också premiär för vår nybyggda bar, men tyvärr hade vi inte fått vår tappanläggning ännu, så vi kunde
bara servera flasköl. Men sammantaget är detta en väldigt trevlig ölmässa.
Linköpng22016Linköping12016Linkoping32016piffNytt öl på gång

Den 4 – 5 april bryggde vi så vår nya IPA (Azacca Tropical IPA), hos Nääs Gårdsbryggeri, för första gången.


piffStockholm Beer and Whisky Festival 2015

Den 24 – 26 september, samt 1 – 3 oktober deltog vi i den 24:e upplagan av Stockholm Beer and Whisky Festival i lokalerna
på Nacka Strand. Vi hade en del i Bishops Arm’s mikrobryggarbar, och upplevde en bra respons på våra två öl.
SBWF12015SBWF22025


piffVåra öl på Systembolaget

Den 1 september lanserar vi våra öl i Systembolagets beställningssortiment. Eftersom vi ännu inte är stora nog att
distribuera i hela landet kan de bara beställas i Hallands, Skåne och Östergötlands län.

Midas Golden Pilsner
Artikelnummer 89366

Barbarossa Imperial Red Ale
Artikelnummer 89626


piffFalkenbergs Öl- och Whiskymässa 2015

Den 21 och 22 augusti ställde vi ut på Falkenbergs Öl- och Whiskymässa. Vår första mässa som aktivt bryggeri och en
viss nervositet kunde märkas. Det blev mycket slit, både inför och under mässan, men ett mycket lyckat arrangemang.
Extra roligt att våra öl blev så uppskattade, faktiskt över förväntan.

Vi vill tacka arrangörerna för att allt flöt så smidigt och vi kommer naturligtvis tillbaka nästa år.
Fbg12015Fbg22015