Vi producerar också en del fruktviner. Våra viner är till allra största delen jästa på svenska ekologiska frukter och bär, utom där vi använt exotiska frukter. I vissa viner är också använt ekologiska russin.

Att producera matviner från bär och frukter är naturligtvis inte lönsamt, utan våra viner är mer avsedda som dessertvin eller ”fördrink”. De är alla något sötare.

Några av våra viner är tolkningar inspirerade av recept från boken ”Wild Wine Making” av Richard W. Bender, även om vi satt vår egen twist på alla recept.

Våra viner finns inte i Systembolaget sortiment, men skulle man vara intresserad av vinerna kan man prova att privatimportera dessa. Se i så fall under fliken privatimport.

De viner vi hittills producerat är:

Rhaegal Blood Wine: Ett fruktvin med massor av olika bär och frukter, inspirerat av ett recept från ”DangerDave”. Innehåller bl a svenska blåbär, björnbär, hallon, ekologiska russin, ekologisk pressad citron, samt lite ren druvjuice. Vinet har också lagrats på ekspån en tid. Vinet håller en alkoholhalt på 12 %.

Drogon Blood Wine: En vidareutveckling av ovanstående med skillnaden att denna innehåller en större mängd björnbär och hallon, samt att det har eftersötats med 1,5 liter svart vinbärsmjöd. Vinet har en underbar djup bärsmak, med en viss syrlighet från bären, och en fantastisk röd färg som för tankarna till drakblod. Vinet håller en alkoholhalt på 12 %.

Blue Cherry Chocolate (Blåbär-Körsbär-Choklad): Ett mörkt bärvin som innehåller bl a körsbär, svenska blåbär, ekologiska russin, samt rent ekologiskt chokladpulver. Vinet har också lagrats på ekspån en tid. Kombinationen är vanlig i bl a glass.  Vinet håller en alkoholhalt på 17,2 %.

Reticulata- Chili Choc (Mandarin-Chili-Choklad): Innehåller ekologiska småcitrus och pomeransfrukter, ekologiska russin, samt torkade hackade African Birdseye chili och Aleppopeppar Pul Biber Chiliflingor. Dessutom ekologiska kakaonibs. Vinet har en syrlig friskhet, samtidigt som pomeransen och kakaonibsen ger en viss bitterhet. Vi har varit försiktiga med chilin, så denna är knappt märkbar. Vinet håller en alkoholhalt på 16,5 %.

Peach Chocolate (Persika-Choklad): Ett vin som för tankarna till en vällagrad sherry, samtidigt som alkoholen värmer skönt. Chokladen ger en lite bitter strävhet. Är jäst på persikopuré och rent ekologiskt chokladpulver. Att kombinera persika och choklad är vanligt i många kakor och finare bakverk. Vinet håller en alkoholhalt på 18,5 %.